Jeg er selvfølgelig typen, der vil anbefale dig at læse virkelig meget i din sommerferie. (Det vender vi snart tilbage til.)

Men jeg er også typen, der bliver nødt til at dele et genialt alternativ med dig: Podcasts.

Du kender dem (foråbentlig) godt. Men er du klar over, præcis hvor geniale de er?? Både, når du løber en tur, når ungerne skal puttes, og når dit mentale helbred står på spil et sted midt imellem, fordi der bliver snakket til dig fra alle 17 verdenshjørner. Konstant. På anden eller tredje uge.

Mine personlige favoritter til hverdag, fest og ferie, er:

  • Det vi taler om. Radio24Syvs ugentlige sladdermagasin for os, der ikke er for fine til den slags. Med Ditte Okman, Nikolaj Vraa, Jakob Steen Olsen, Anna Thygesen, Elisa Lykke, Henrik Qvortrup m.fl.
  • Mads og Monopolet fra P4, som aldrig svigter i underholdningsværdi. Og fordi det kan tælles på én hånd, hvor tit det er lykkedes at høre programmet live lørdag formiddag, siden jeg fik børn. I 2008.
  • Q & A. Radio24Syvs spritnye mediemagasin med Mikkel Andersson og Henrik Qvortrup.
  • Borgen Unplugged. Regulær podcast (som ikke sendes på anden vis) med Thomas Qvortrup og Henrik Qvortrup. Fordi jeg har et soft spot for både politiske analyser og Q. Udkommer fredag.
  • Huxi og Det Gode Gamle Folketing. Sendes tirsdag på Radio24Syv, hvor den seneste uges begivenheden vendes med tidligere folketingsmedlemmer. Jeg sagde jo, at jeg er en sucker for politisk hejs.
  • Morten Resen – podcast, hvor den nu tidligere Go’ Morgen Danmark vært lukker lytterne med helt ind i sine start up planer og deler de tips, han støder på undervejs. Super spændende, hvis man selv går rundt med en potentiel iværksætter i maven eller bare er lidt generelt småpjattet med den nu tidligere Go’ Morgen Danmark vært. Udkommer på ad hoc basis.

Og så hører jeg pt masser af podcasts med Mads Holger. For tiden er det serien Mads Holger i Herning, jeg især binge listener. Vil man have endnu mere Mads Holger, kan Martin Kongsstads udsendelse Bearnaise er dyrenes konge fra uge 40.2015, hvor netop MH var gæst, også varmt anbefales.

PS: Nogen vil nok forsøge at lokke dig på Serial og Criminal. Det tror jeg godt, du kan lade dem gøre, hvis du er til true crime genren. Trods spændingsniveauet er jeg ikke selv nået der til endnu. Tilsyneladende har engelsk nemlig en utrolig søvndyssende virkning på mig, og det er gået lidt i båndsalat i mere end end én puttesituation. Men jeg tænker, at de kunne fungere ret godt som underholdning på en køretur, på en løbetur eller andet i den dur.

Kærlig hilsen Else Marie