Det danske sprog er ikke altid den nemmeste dame at danse med. Hvordan du gør det uden at træde hende over tæerne, kan du få tips til hos Grammatip, som Ordbogen.com står bag. Har du abonnement der, følger det med i pakken.

Forleden blev jeg fx klogere på, hvorfor det staves ubåd frem for u-båd. Det har jeg sådan set aldrig rigtig tænkt over. Men efter at have læst Grammatipp nr. 159 tror jeg hverken, at jeg staver det eller iland og uland på andre måder end den autoriserede fremover. Hva’beha’r?!!

Hvis den slags finesser også er nogen, du går op i, kan du abonnere på Grammatippets nyhedsbrev. Det udkommer hver tredje uge med korte, informative tips, der ikke er nær så støvede, som det måske kan virke, hvis du ikke render rundt med en sprognørd indeni. De er fine at få (lidt mere) forstand af.

PS: Trænger du til en lille klogeågeoverspringshandling, kan du også teste dine evner ud i sammensatte ord (apropos), forkortelser og ligge vs lægge, kan du hygge dig med onlinetests på Grammatip.com og give de andre nørder lidt konkurrence om top 10’en. Har dit barns skole abonnement, kan du samtidig lokke ungerne til at gøre det samme vha. unilogin.

Kærlig hilsen Else Marie

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.