Aldrig så snart er juleferien overstået, før det står lysende klart, hvorfor man kan have det lidt stramt med januar. I går mistede jeg fx nærmest både hænder og ører i en meget ubehagelig frostskade på en ellers temmelig minimal gåtur fra bil til skole.

Det er præcis den slags oplevelser, som emmigrationsdrømme er lavet af!

Men ret skal være ret. Årets første måned er samtidig aldeles fantastisk for alle os, der har et veludrustet planlægnings- og kontrolgen. Altså typerne, der i månedsvis ugevis har haft 2017 kalenderen (oldschool versionen) liggende klar og glædet sig som små fødselsdagsbørn til at tage den i brug.

Ja, faktisk i hele tre udgaver.

Okay, fire.

kalender2017

Men lige den del kan åbenbart virke lidt småsært på nogen mennesker (W-T-F???), så den går vi lige lidt let henover.

Sagen bare, at de fleste af os (ikke mindst dem, der griner af andres kalendermani) bliver bedre mennesker af at bruge sådan noget kalenderværk. Det er jo for pokker kalenderen, der minder os om hinandens mærkedage. Om at købe sommersandaler til børnene inden børnehaven venligt, men bestemt, rykker os for at gøre det (og de er udsolgt i samtlige tilnærmelsesvis brugbare størrelser). Den husker os på sommertid, hundens løbetid og barnets Luciaoptog. Den hjælper os med at sikre, at ikke alle voksne rømmer matriklen samme aften for at tage til julefrokost. Og næsten endnu vigtigere: At ingen har inviteret ungernes legekammerater på besøg dagen efter, du selv har været afsted. Når du lige har regnet lidt på, hvor mange pinligheder og stresshormoner sådan en kalender faktisk sparer dig for på årsbasis, vil du aldrig slippe den igen.

Hvis du også har kalenderen for 2017 klar, så tune ind på kanalen her igen en af de næste dage. Så får du nemlig en liste med noget af alt det, som du måske også har brug for at huske her i januar. For vi planomaner må jo hjælpe hinanden, ikke?

Kærlig hilsen Else Marie