Halvanden uge af sommerferien brugte vi på Ibiza. Vi har i årevis haft et soft spot for både Mallorca og Menorca, så den den tredje af De baleariske Øer stod selvfølgelig også langt oppe på ønskesedlen. At vi ikke for længst har været der, skyldes nok mest af alt 1) de noget dårligere flyforbindelser end til Palma, og 2) det der fest-og-i-hegnet-druk-image, som blev hængt på Ibiza, da vi – altså familiens voksne – var unge. Engang i 90’erne.

“Men er det ikke stadig sådan??!”, spurgte mange både før og efter. Tjo, måske. Nogle steder helt sikkert. I lufthavnen var der i hvert fald virkelig mange feststemte unge mennesker. Men vi stødte faktisk ikke på dem andre steder. Indrømmet, vi havde også gjort en del for at komme langt væk fra alting, og med et hotel helt oppe nordpå i Portinatx, lykkedes det fuldt ud. Men mindre kan også sagtens gøre det, har jeg indtryk af. Så lad ikke det gamle, blakkede ry afskrække jer.

Flytiderne er lidt en anden snak. Vi tog over Palma på turen derned (og blev forsinket lige knap tre timer på mellemlandingen – og fik først den sidste kuffert hele vejen halvanden dag efter ankomst). Og hjemturen foregik midt om natten. Men det gik alligevel hæderligt altsammen. Og Ibiza var det hele værd! (NB: Vi fløj med SAS ud og Norwegian hjem).

Vi er selvfølgelig nødt til først og fremmest at nævne STRANDENE. Bare sådan helt generelt og over en bred kam, for der er utallige, og de er præcis så skønne, som på postkortene. Så mest af alt vil vi anbefale at besøge mange forskellige strande. Vores yndlingsrutine på en ferie et sted som her, er at stå tidligt op, proppe morgenmad i tasken og solcreme på kroppen, og køre afsted før andre turister vågner. Der er noget helt enestående ved at se solen stå op, imens I plasker rundt – og tilmed oftest har det hele fuldstændig for jer selv. Der er fuldstændig frit valg af plads til bil på parkeringsplads og håndklæder til jer på stranden. Temperaturerne, både i luft og vand, er behagelige for en nordbo. Og I kan nå masser af andre udflugter – og en lur – senere på dagen. PS: Skal vi alligevel lige fremhæve et par virkelig lækre strande, så bliver det “vores” lokale hovedstrand i Portinatx, den nærliggende Cala d’en Serra, S’illot D’es Rencl og Cala Benirrás.

LEJ EN VANDCYKEL på en af strandene og begiv jer lidt væk fra alle de andre badegæster. Det er pivsjovt, hvis I er vandhunde (forlyder det fra resten af familien, der er netop det). Invester i et vandtæt etui til mobilen, så I kan fotografere løjerne undervejs. Og smid også resten af jeres gear i noget vandtæt (der kan flyde), hvis uheldet skulle være ude (vi klarede os uden udstyr over bord – så kan I garanteret også).

HIPPY MARKET i Punta Arabi er et must. Det løber af sablen hver onsdag fra 10 til 18. Kom tidligt. Det gør parkering (også af den slags, der koster) meget lettere, og gaderne på markedet langt mere fremkommeligt. Markedet er nemlig utrolig velbesøgt, så der bliver trængsel for at komme rundt og for at komme til staderne. På markedet er skøn, laidback hippiemusik med en Ibizavibe, der giver lyst til at slå sig ned for altid. Du kan finde masser af lækkert håndværk i mange genrer: Tasker, sko, tøj, smykker, malerier… (og lidt i den modsatte ende af skalaen, men det er nemt at navigere udenom). Afsæt god tid og medbring kontanter (og flere end I regner med!) – de gør det hele lettere. Når I alligevel ikke at få din lyst styret, er der flere – dog noget mindre – markeder på andre ugedage rundt omkring på øen.

    

THE GIRI CAFE i den lille by Sant Joan de Labritja. Helt fænomenal café med skønt stemning og virkelig god, økologisk mad – uanset om du kommer til morgenmad, frokost, drinks eller noget fjerde. Ungerne anbefaler især børneminiburgerne (to til hver). Husk at bestille bord på forhånd. (Trænger I alligevel til lidt afveksling, er caféen skråt over for, Sabores Naturales, et rigtig godt alternativ). Kombiner besøget på the Giri men byens lokale marked, der er en ret fin miniudgave af det langt større marked i Punta Arabi. Bonustip: Caféen driver også the Giri Residence hotel og spa (måske er det egentlig omvendt), hvis I har hang til at bo på den lækre, boutiquehotelagtige måde.

  

CUEVA DE CAN MARSA – en smuk, lille drypstensgrotte på øens nordvestlige side. Rundturen i grotten er fin og tilpas i omfang til, at også de yngste synes, det er sjovt (selvom de ikke forstår hverken spansk eller engelsk). Udsigten i området, op imod parkeringspladsen, er i sig selv hele turen værd. Stop eventuelt på tilbagevejen og nyd den! (Og sving så lige forbi Port de San Miquel for en dukkert, inden I for alvor kører videre.)

Bor I omkring Portinatx, så snup aftendrinks på ZULU LOUNGE (eventuelt også en middag inden). Sangriaen er ganske glimrende! Og de yngste kan nyde en alkoholfri San Francisco imens.

 

Lad os runde af, hvor vi begyndte – ved strandene: Invester i en god guidebog, som kan pege jer til dem, der matcher jeres lyster bedst. Vi havde enorm glæde af den pæne “Secret Beaches Ibiza” (Rob Smith, One More Grain of Sand 2015). Fås bl.a. hos Amazon.

Tilbage er der kun at sige, at vi faktisk alle er enige om, at vi slet ikke er færdige med Ibiza for denne omgang endnu. Så pt er planen at tage tilbage til næste sommer (og have lært at stand-up padle inden). Det storglæder vi os allerede til!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.