Ved årsskiftet 16/17 gav jeg mig selv en udfordring: At læse 52 bøger i løbet af året. For nogen er det måske en smal sag. Men det var på det tidspunkt en del mere, end jeg havde læst i det forgange årti til sammen. Cirka. For selvom jeg altid har elsket bøger og været en flittig læsehest i ferierne, så blev det ikke til en hel masse i hverdagen.

Jeg kan bare sige, at skuden blev vendt (undskyld mit fravær, Netflix (I will be back…)). Og jeg nåede i mål. Indrømmet, det har ikke været den tungeste litteratur, og et par af bøgerne (ok, 3) er blevet læst med ungerne (hvis du undrer dig længere nede i blogposten). Men jeg nåede bredere omkring, end jeg havde forestillet mig på forhånd, og det har været et både spændende og uvant tilfredsstillende projekt at arbejde sig igennem. Kan kun anbefales!

Nedenfor er striben af bøger, jeg kom igennem i 2017. Ikke i rækkefølge. En god blanding af noget nyt, noget gammelt, noget lånt (tak til Frederiksberg Bibliotek) og såmænd også noget blåt. Og rødt. På forskellig vis. Og hvis du scroller til bunds, får du bl.a. mine to favoritter (og dem, der skuffede fælt) med som bonusinfo.

Årets klart bedste læseoplevelser:

  • Jill Santopolos Lyset vi mistede (fin og rørende fortælling, der sneg sig derind, hvor ikke mange bøger kan)
  • Fredrik Bachmans Bjørneby (medrivende, skræmmende, utrolig tankevækkende og svær at få ud af systemet. Obligatorisk læsning for alle, der har nået teen-alderen og opefter – simpelthen!)

Den søde:

  • Lena Ackebos Verdens smukkeste mand (sød og hyggelig – og giver både lettere rejselyst og smil på læben)

Den interessante:

  • Hillary Rodham Clintons What Happened (fordi det vel var ét af årets allerstørste spørgsmål for de fleste af os)

Dem, du også bør unde dig selv…

  • Mich Vraas Haabet og Peters kærlighed (fx inden sidste bog i trilogien om De vestindiske Øers danske historie udkommer)

Dem, der skuffede mest:

  • Guillaume Mussos Central Park (fordi afslutningen ikke overraskede mig det fjerneste, men til gengæld bare var møgirriterede og ødelagde den foregående fortælling).
  • Geo’s Hva’ så nu Geo (fordi den – vurderet på omfanget af ex-partnerbitterhed, manglende korrektur og haltende redaktørarbejde – nok udkom alt for tidligt og dermed slet, slet ikke levede op til sin udmærkede forgænger).

Nu er det din tur! #52booksin52weeks i 2018?? Jeg er i gang!