En dag får du den der geniale idé, som simpelthen kun kan blive en bestseller:

Du sender den straks til et forlag. Og venter tre måneder. På et afslag:

Og dem kommer der flere af. Mange, mange flere:

Men en dag ser nogen endelig lyset. Og efter lidt snak frem og tilbage får du en helt rigtig forlagskontrakt:

Så er det, du for alvor skal igang med at skrive. Det viser sig at være en hel del sværere at få hul på, end du havde forestillet dig. Og dit geniale plot virker mere passende til en pamflet end en bog:

Du venter på, at den guddommelige inspiration skal indfinde sig:

… og der er faktisk enkelte dage, hvor den også gør det:

To uger før deadline har du skrevet 1/10 af  bogen. Hvis du er flink ved dig selv og runder op:

Du får pludselig en hel del lettere ved at dræbe dine darlings og give køb på al perfektionisme. Folk må sgu da også selv lave lidt research. Og sætte deres kommaer, hvis de er så skide vigtige.

Og sådan når du dag i mål og sender dit manus afsted:

Din redaktør ønsker tillykke:

… men så læser hun manus igennem med sin røde pen, og så skal jeg da lige love for, at vi alle kom ned på jorden igen. Og du må nærmest begynde helt forfra:

Efter 4-5 virkelig udmattende (og endnu mere kedelige) redigeringer er I i mål. Og en dag lander første eksemplar af din helt egen bog i postkassen:

Nogle måneder senere ser du endda en dame stå og bladre i den hos den lokale bogpusher. Det er i det øjeblik, at det går op for dig, at fremmede mennesker også kommer til at læse, hvad du sad og klampede ned på den bærbare den der vinter. I dine udslidte yogapants.

Cirka halvanden dag senere er bogen så på tilbud:

Og ikke alle anmeldere er lige begejstrede. De har selvfølgelig bare ikke forstået den. Så det tager du helt stille og roligt.

Og i den anden grøft har vi din mor…

Efter lang, lang tid kommer der pludselig og næsten helt af sig selv noget, der hedder bibliotekspenge. Og royalties. Direkte ind på kontoen:

Du lader dog for en sikkerheds skyld være med at regne ud, hvad dine timeløn egentlig ville være på projektet. Sådan kan man jo slet ikke gøre det op alligevel:

… for nu er du forfatter. Lige som Jussi, JK Rowling, Hella Joof og Ernest Hemmingway. I runde tal. And how cool is that?

Pics via GIPHY

Kærlig hilsen Else Marie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.