2019 blev et ganske hæderligt bogår. Jeg nåede ikke alt, hvad jeg havde lånt på det lokale bibliotek eller hjemkøbt til bogreolen, men kom dog nogenlunde bredt omkring i litteraturlandskabet. Både fra ældre til helt nye titler, danske og udenlandske samt vidt forskellige genrer, temaer og størrelser. Langt det meste (af det dog også nøje udvalgte) fald i min smag. Andet… knap så meget.

Her er den samlede liste:

I så stort et felt er det svært at fremhæve enkelte bøger, men nu gør jeg det alligevel:

Inès Bayards Overgrebet var formidabel. Ubehagelig, men simpelthen formidabel.

Noget tilsvarende kan man faktisk sige om Lionel Shrivers Vi bliver nødt til at tale om Kevin, hvor uhyggen gradvist stiger og stiger igennem hele romanen. Og bliver siddende et godt stykke tid efter.

Dyndkongens datter af Karen Dionne holdt mig også både fanget og underholdt.

Anne Mette Kirks Knust faldt jeg over ved et tilfælde. Den var jeg meget begejstret for, og jeg skal helt sikkert læse mere fra hendes hånd. Det samme gælder for Lisa Winfeldts Inden vi blev jeres, som jeg havde kredset om et stykke tid, før jeg kom igang.

Jeg forstår også til fulde hypen omkring Delia Owens Hvor flodkrebsene synger. Det er en virkelig god fortælling!

Puk Qvortrups Ind i en stjerne var meget rørende.

Kristian Corfixens Sygeplejersken var virkelig god og spændende, men bestemt ikke rar læsning.

Flere af mine favorit krimiforfattere (Lone Theils, blandt andre) kom med nyt – og skuffede bestemt heller ikke. Men Vinterland af Janni Pedersen og Kim Faber var en overraskende velskrevet debut med et vellykket plot, som jeg allerede hepper på en 2’eren til.

Martha Christensens klassikere – både En fridag til fru Larsen, som jeg ellers havde lidt svært ved at komme igennem i folkeskolen, og Dansen med Regitze – holder i den grad også stadig, og jeg skal bestemt grave flere af hendes værker frem i det nye læseår.

God læselyst i dit 2020.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.