Vi har jo dårligt fået pakket hjemmeundervisningsmaterialet og bøgerne væk fra efterårets hjemmeskole her på matriklen, før det hele nu skal graves frem igen. Derfor lå den opgave lige til højrebenet for os alle, allerede inden Statsministeren var gået af podiet fra sit pressemøde onsdag aften (jo, skoleskifte med indlagt hjemmeskolingsperiode har tilsyneladende en ganske uforudset fordel).

Til inspiration til dem, der derimod ikke måtte have haft et tilsvarende skolenedlukningsforberedende efterår, deler vi da meget gerne nogle af de onlineportaler og værktøjer, som vi vil kaste os over de kommende uger (NB: Vi kører 3. og 5. klasses niveau-ish):

Er du tilknyttet en skole, har de sikkert også adgang til en del forskelligt (man kommer ret langt med sit unilogin). Måske har de en liste på deres hjemmeside/Aula. De næste par uger har portalerne Clio og Gyldendal-uddannelse.dk m.fl. tilmed åbnet for fri adgang for alle, og Alinea byder indenfor i Sofaskolen.dk med virtuel undervisning i dansk og matematik, også helt gratis.

Dem, der foretrækker at have en “rigtig” bog imellem hænderne kan suse ind på fx Saxo.com og bestille noget, der supplerer de læringssystemer, som ungerne allerede har i skolen. Bruger de fx Kontext, kan du vælge MatemaTrix, og omvendt.

Derudover skal der selvfølgelig læses en del (tak til Saxo.com for at levere ekstra forsyninger lynhurtigt og til eReolen / eReolen GO! (pendanten målrettet børn) for gratis udlån via henholdsvis biblioteks- og unilogin). I kan eventuelt bruge appen BookBites til at logge læsningen, hvis dine unge læsere (også) er konkurrencemindede og motiveres af at se minutterne tikke ind på læsekontoen. Suppler eventuelt læsningen med lydbøger, som også fås begge steder, for at få lidt adspredelse og endnu flere gode historier i ét.

Begge mine skolebørn har fået opgaver fra deres lærere. Fx skal den yngste skrive dagbog, og den ældste skal lave en boganmeldelse. Og der ligger opgavesæt til dem online, bl.a. i Matematikfessor. De er også så heldige, at deres strenge mor har givet dem hver især nogle “fordybelsesprojekter” (emnerne varierer fra Holland og danske kolonier til plastik, pandemier og magten i Danmark), som kræver informationssøgning, læsning og præsentation. Man vælger selv, om resultatet af “studierne” skal “serveres” for resten af familien via foldebog, planche eller powerpoint. Det kan der sagtens gå noget tid med og komme spændende snakke ud af undervejs.

Umiddelbart kommer vi altså næppe til at kede os herhjemme, selvom vi pt. “kun” er på dag 4 ud af 18 i nedlukningen. For det hele skal jo suppleres med bagning (pt. er det blevet til vafler, chokoladekage, birkesboller og grovbrød), kreaprojekter (pompom-figurer, dekoration af sten og kreering af fødselsdagsgaver til de kommende måneder), indlæring af nye sange på respektive musikinstrumenter (pt. henholdsvis guitar og ukulele), fællesafsyngning af højskolesange OG streaming af en daglig film (helt uden læringsmæssigt formål, men fra forældrenes liste over alment dannende musts – liste følger).

Faktisk går det nok hen og bliver helt hyggeligt, midt i al alvoren og de triste omstændigheder. Men det er der jo bestemt heller ikke noget i vejen med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.