Vestjylland er en af mine hjemmebaner. Vi har sommerhus ved Ringkøbing Fjord, så området heromkring er i praksis et andet hjem (i foråret/den tidligere del af sommeren 2020 har det nærmest fungeret som det primære). Så når det kommer til spisesteder (der jo heldigvis nu er åbne igen), så ved vi et og andet. Og når man gør det, så er det pænt at dele.

Favoritterne i lokalområdet er:

STUEN TH (Skjern). Vores go-to sted igennem en årrække. Stuen th laver både en rigtig lækker brunch og frokost (blandt meget andet), og her er nydeligt og rart at være. En brunchtallerken (også børneudgaven af den), et snackbræt, grove fritter eller Stuens pastaret med kylling går man aldrig forkert af. Det gælder i øvrigt også den hjemmelavede rabarbersaft.

RESTAURANT STAUNING HAVN (Stauning) opdagede vi for nylig. Den er et besøg værd alene på grund af beliggenheden ved den super hyggelige Stauning Havn. Maden er nu også køreturen værd. Alt efter humør kan du fx snuppe en mørbrad a la creme, en cæsarsalat eller en fiskefilet til frokosten. Og selvom menukortet ikke umiddelbart afslører det, er der også lækkerier i børnestørrelse til de yngste. Husk en gang gl.daws æblekage og en gåtur på havnen bagefter. Og eventuelt et besøg hos Stauning Whisky, hvis du kører retur til Skjernsiden.

CAFÉ STRANDEN (Henne Strand) har en enestående beliggenhed lige ud til standen og Vesterhavet. Maden er glimrende – prøv fx en gang fish & chips eller beachburger – omend også betalt (ens priser til frokost og aften), som vi jyder vil sige. Men udsigten…! Oftest er her fyldt godt op, og man bestiller i “baren” – hvilket derfor kan tage sin tid – så et insidertip er, at sende et par folk i kø, så snart i ankommer, og lader resten score bord og stole. Valget er mellem en plads i midten af caféen, hvor udsigten er knap så god, og en plads ude langs vinduerne, hvor det bliver virkelig varmt på en solskinsdag. men vælg det sidste, så du kan nyde et kig til sand og hav. Desserten kan I købe lige uden for i isboden og nyde med fødderne i sand og blikkene rettet mod bølgerne og horisonten.

FISKEHUSET I RINGKØBING er et af de mange steder, hvor I kan få en omgang frisk fisk og nyde den i det fri. Her er oftest godt besøgt om sommeren og kan være lidt ventetid, men sjældent mere, end man godt kan overskue, når det gælder en portion frisklavet fish & chips. Her er udsigt til havnen og hyggelig sommerlandsstemning, og efter spisning kan I fortsætte med shopping i Ringkøbings små, pæne gader.

NORDSØ FISK (Hvide Sande) er et andet sted, hvor du kan få en hurtig to go (eller spise-her) gang fish & chips. Tag også et kig i fiskebutikken og snup lækkerier med hjem til grillen og frokosten dagen efter. Eller bare for at nyde synet af friskfangede, fascinerende fisk i alle afskygninger og størrelser.

I den finere – og noget dyrere – ende af skalaen ligger HENNE KIRKEBY KRO (Henne). Med Paul Cunningham ved roret, to Michelinstjerner under bæltet og 4.000 m2 køkkenhave ude bagved giver det nogenlunde sig selv, at stedet kan noget særligt for dem med lidt ekstra i pengepungen.

På bucketlisten til en omgang spisning eller eftermiddagskaffe ved lejlighed har vi HENNE MØLLE Å BADEHOTEL. Her får du den helt klassiske badehotelstemning med smukke, idylliske omgivelser ved strand og Vesterhav. Fuldpakken med andre ord. Find mig her i løbet af sommeren 2020.

Fotos: Henne Kirkeby Kro, Henne Mølle Å Badehotel, Nordsø Fisk, Fiskehuset i Ringkøbing og Else Marie Lehman