Sommerferien står for døren, og selvom der stadig er en del løse ender, der skal klares, kan jeg heldigvis godt tjekke ferielæsningen af på listen over ting, der er på plads (fordi #prioritering, tilsat en smule #overspringshandling).

Et udsnit af mine sommerbøger

Det, jeg har fundet frem til en god, lang ferie (igen, #fordicorona) under danske himmelstrøg, er:

… og jeg skal have læst Barack Obamas biografi – som har været på standby pga. *alt for mange* andre bøger et godt stykke tid – færdig. Og skulle det mod al forventning ikke være nok, så har jeg også en ulæst krimi eller tre på lager. (*naturligvis findes “for mange bøger” ikke).

Jeg har læst masser af “obligatorisk pensum” og “must reads” i tidens løb, så det gør jeg ikke mere. I dag læser jeg kun, hvad jeg har lyst til og bruger ikke tid på hverken genrer, fortællinger eller sprog, jeg ikke er helt tosset med. Den absolut eneste læse challenge, jeg lader mig diktere af, er min egen personlige, der går på, at jeg skal forsøge at få læst en bog om ugen i gennemsnit året igennem. Men hvis du savner inspiration eller har lyst til at få dine læsevaner udfordret en smule, kan du fx kaste dig over Lindhard og Ringhofs sommerudfordring – der er dejligt bred, men dog giver et par pejlemærker, hvis man er på helt bar bund – og deltage i lodtrækningen om en stak bøger (tidsfrist for deltagelse er 17. august 2021). (I det omfang, min planlagte sommerlæsning rammer plet på den, stempler jeg nu nok også ind med en #sommerstak dér).

Rammer den ikke lige noget, du har lyst til at bruge sommeren på, kan du jo modificere og lave din egen version. Eller få en god læseven til at gøre det for dig.

Er du mere på jagt efter noget, der kan holde ungernes læsning i gang hen over sommeren, kan du forøge at stikke dem en sommerbingo-udfordring fra Bookbites. Den går ud på, at de bl.a. skal læse 20 minutter i en hule, i en skov, imens de spiser is og med fødderne i vand. Hvis de når at løse alle 25 opgaver før 13. august 2021, har de mulighed for at vinde en t-shirt. Spillepladen kan downloades her.

En lignende udfordring har De Danske Børnebiblioteker og eReolen til de 6-15-årige. De skal gennemføre mindst 10 læseudfordringer og anmelde tre bøger (inden 21. august 2021), og deltager derved i lodtrækningen om enhver læsehests drøm: At “tømme” en boghandel på 5 minutter. Download udfordringsarket her.

Er du lige som os ude i det danske sommerland igennem en hel del uger, kan du med fordel oprette dig som bruger af det/de lokale bibliotek(er) og aflægge det/dem besøg, hvis du løber tør undervejs – eller bare vil have kortere til afhentning/aflevering end dit lokale. De fleste steder kan det lade sig gøre ved hjælp af et sygesikringskort (eventuelt suppleret af nemid til oprettelse).

Rigtig god læselyst sommeren over!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.